Liukkaankelin ajoharjoittelurata

Liukkaankelin ajoharjoitteluradalla voi turvallisissa olosuhteissa harjoitella liukkaalla ajamista niin kesällä kuin talvellakin.

Ajoharjoittelurata on Ajoneuvohallintokeskuksen hyväksymä, ajokorttiin tähtäävässä opetuksessa käytettävä ajoharjoittelurata.

Rata-alueen tiet ovat asfaltoituja ja varsinaiset harjoittelualueet teräslevyillä pinnoitettuja. Talvisin harjoittelu tapahtuu jääpinnoilla ja muulloin peltiosuudet liukastetaan liukastusaineella.

Ajoharjoitteluradan turvahallissa on asianmukaiset opetustilat videoprojektoreineen autokoulujen käyttöön.

Ajokoululaisten hinnasto ja ratamaksut

  • Riskikoulutus 85€
  • Maksuvälineet: Pankkikortit, luottokortit ja käteinen

 

 

 

Opetus yksivaiheiseksi 1.7.2018 (lakimuutos)

Liukkaan kelin harjoittelu on osana riskienhallintaa, joka suoritetaan autokoulussa tai muun liikenneturvallisuusalan toimijan (Traficomin hyväksymän) kautta. 


Liukkaan kelin harjoittelussa kuljettaja saa tuntuman ajorataan siten, että hän tunnistaa pyörän pidon ja sen muutokset ajon aikana. Lisäksi harjoitellaan hätäjarrutusta, auton hallintaa sen aikana sekä sen vaikutusta auton käyttäytymiseen. Samalla ymmärretään tilannenopeuden merkitys eri tilanteissa. Tavoitteena on, että harjoituksen jälkeen kuljettajalla on käsitys omasta osaamisen tasosta ja tuntuma siitä, miten auto käyttäytyy eri tilanteissa.

Autokoulu vastaa rataharjoituksen ajanvarauksesta ja ratakoulutuksesta, kun ajokorttia suoritetaan autokoulun kautta